H.C.Andersen Skolen

Indskolingsforløb

I det følgende kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med de yngste elever på H. C. Andersen Skolen. Mødet med skolen kan være skræmmende for små børn, men vi gør vores yderste for, at alle elever – uanset forudsætninger – kan føle sig velkomne. Når eleverne starter som ”SPIRER” sætter vi allerførst fokus på SPROG og SANSEMOTORIK. Sidenhen tager vi fat på alt det andet, børnene skal lære i skolen. Vi nærer de sociale relationer mellem børnene, for de bliver sammenhængskraften i læringsfællesskabet, som skal holde i mange år og bidrage til børnenes læring. I børnehaveklassen kommer de 6 temaer, som du kan se beskrevet på det næste sider, og endelig 1. klasse, hvor fagene introduceres. Vi tilstræber, at de første 2 1⁄2 år bliver et samlet forløb, der ud over at give børnene basal viden og nyttige færdigheder også sætter dem i stand til at deltage og bidrage i læringsfællesskabet.